Â
Eğitimlerimizin önemini biliyorum ve hep de söylüyorum. Ama herkesi aynı tarih ve saatlerde bir yerlerde toplamak çok zor. Eşlerin seyahati, toplantısı vb olabiliyor. Birine uyan diğerinde mümkün olmayabiliyor. Bir de adı seminer ya, yorulacaklarını düşünüyorlar haklı olarak.. Oysa yorulmuyorlar, bunlar klasik seminerler gibi masa sandalye usulü olmuyor çünkü. Ama herkesi aynı zaman diliminde evlerinde toplamak kolay da, yani kendi evlerinde... Belli bir mekanda toplamak zor. Eğitimleri mecburen hep gündüz yapıyoruz ama babalar çalıştığı için, anne adayı evde olsa bile, haftasonları tam mesai ile eğitimde olmak, toplumsal öğrenilmişliklerle doğuma bakış açısı gereği, baba için ilk intiba olarak pek içaçıcı olmadığı gibi bir anlamda işkence sayılan gereksizlik de sanılabiliyor. Öyle olmasa da bu önyargıyı ancak eğitime gelince kırabiliyorlar.
Peki bu eğitimi Online yapsam?
 Akşam veya haftasonu akşam evinizde koltuklarınızda yayılıp izleyip, aynı anda soru sorup cevap alabilseniz, ses ve kamera ile.. Filmleri online izlesek. aynı anda filme yorum yapsak, eğitimimizle uyan yönlerine baksak..
Evet eğitime katıldıkları anda başlayan büyü, eğitim sonunda her babayı, doğum anının beyaz atlı prensi haline getiriyor ama... İşte o eğitim anında herkesi toparlamanın zorluğunu bilemezsiniz. Hele babaları... Oysa doğumda anne bebek takımının en önemli bir diğer parçası da baba. Olmalı o da.
Peki bu eğitim evinizde olsa, akşam saatleri olsa ve bir haftaya yayılmış olsa. Kayıt olanlara bir şifre versem ve o şifre ile eğitime katılsa... Canlı konuşma ve sunumlar ile kamera desteği olsa. Bu şekilde bir eğitime katılır mısınız?
Bu durumda o eğitimde 40 kişi olmanız ile 10 kişi olmanız farketmediği gibi, üstünüzde sadece bir tişort ve siz yatağınızda dahi olabilirsiniz değil mi?
Bu konuda yorum istiyorum.. İlk online eğitimimiz için bu bize bakış açısı kazandıracak... Haydi yorum ve isteklerinizi almak istiyorum.
sevgilerimle
JALE ÖZEN
Â