SİTE: Ana Sayfa UZMANIM Mutlu Suner: Bebek Uykusu Uyku-7 Gündüz Uykuları
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Uyku-7 Gündüz Uykuları

Kim ne derse desin, en zoru bu gündüz uykularını ayarlamak. En sona bırakılacak olan da o bana göre...
Gündüz uykuları şu açıdan önemli: Kantarın topuzu kaçar ve bebeğiniz çok fazla gündüz uykusu çekerse, o zaman gece mutlaka uyanacaktır. Ya da sabah cok cok erken uyanacaktır. Eğer gece illa da uzuuun uzun uyusun diyorsanız, bu gündüz uykusunun da ölçüsünü kaçırmamanız lazım.
Alp şu anda 5 ay ve 2 haftalık. Gündüz uykusu en fazla 3 saat. Fazla uyur gibi olursa, herkesin dehşet dolu bakışları arasında uyandırıyorum. Ben gündüz uykusunu 2'ye böldüm. Bunu 3'e bölenler de var. Ancak Suzan Giordano'nun kitabında ki saatler bana mantıklı geldi. Onu uygulamaya çalışıyorum. Oradakine göre anahtar çocuğu 4'ten sonra uyutmamak. Ama bu kolay değil. Uykusu geliyor. Oyalamak için dokuz takla atıyorum. Artık biraz daha alıştı. Alp'in gündüz uykuları 9:30-11:00 arası, sonra 14:00-15:30 arası. İlk kısım çok kolay oluyor ama 2.kısım hep zor. Galiba artık 1.5 saat uyumak istemiyor. Olur da, 2.uyku cok ama cok kısa sürerse, o zaman akşam 6 civarı bir 15 dk daha uyutuyorum. Yoksa çok zor geçiyor zaman. Hep söylüyorum, bebeklerin hepsi farklı, herkesin kendi doğruları var. Ben bebeğin uyku saatinde bebekle pek dışarı çıkmıyorum. Ama olur da çıkmışsam, ertesi günü mutlaka evde geçiriyorum. Pusette uyuma alışkanlığı edinmesin diye. 3 gün kuralını unutmayın. Hatta bazen uykusuzluktan çok ama çok yorgun ve mutsuz olabiliyor. (Ögleden sonra uykusunda) o zaman yine o güne mahsus kalmak kaydıyla sallıyorum. Yeter ki o uykuyu alsın. Yoksa gece uykusuzuktan hem huysuz oluyor hem de düzgün emmiyor. Bu yüzden bu 2.uykuyu çok önemsiyorum. Kendime bir limit koydum. Bebeğim 6 aylık olduktan sonra daha gevşek davranacağım. O zamana kadar birçok şeyin oturduğu söyleniyor. Hep beraber göreceğiz.

Bir de gece-gündüz ayrımı konusu var: Bebek ilk doğduğunda, birkaç ay, gündüz heryerde, gece karanlıkta uyutun diyorlar. Daha sonra bebek ayrımı anlayınca artık gündüzleri de karanlıkta uyutmayı tavsiye ediyorlar. Ben de bunu yaptım. Ancak dışarı çıknca bu biraz sorun oluyor. Karanlık ortam yaratmak biraz zor oluyor. Pusetinin üstüne bir şal örtüp en azından ışığı azaltıyorum ama hiçbir zaman evde uyuduğu gibi uyumuyor. Bu dediğim kış için geçerli. Bebek yazın şöööyle harika oksijenli bir ortamda mışıl mışıl zaten uyuyor. Bomba düşse umurunda olmuyor. Yazın gittiğim Fethiye'de, Alp 2 aylıktı, gece disko müziğinde bile mışıl mışıl uyuyordu. Oksijen ve iyotun harika bileşimi olsa gerek :)
O yüzden yaz bebekleri çok şanslı, bütün günü dışarıda geçirebilirsiniz, beraber dışarıda yemek yiyebilirsiniz, sigara dumanından endişelenmeden. Kolik değilse bebeğiniz, mışıl mışıl uyuyacaktır...
 

Uzmanlarımıza Dair

Jale DuralUzmanlarımız… Öncelikle belirtmek isterim ki, uzmanlık isteyen konuların her biri kendi başına aslında bir portal içeriği taşımaktadır. Spesifik özellikleri ile ön plana çıkan her bir uzmanımız, sevgisiyle ve bizim yaptıklarımıza olan inancıyla burada bir araya geliyor.

 

Uzman dendiğinde bunu farklı açılardan ele alıp kısa kısa değinmek isterim.

DDB dediğim, Doğal Doğum Bilincinin içeriğinde yer alan uzmanlarımız, doğumu doğal yaşamayı arzu eden herkesin bir rehber gibi bizden faydalanarak doğru adreslere ulaşabilmesinin mümkün kılınması amacıyla bu başlık altında toplanmakta…Hiçbir DDB –doğal doğum bilinci- uzmanı, bana bağlı değil, bir alt ekip değil, bir organize edilmişliğin içinde birlik değil... Her biri çok değerli bilgi ve birikimleriyle, doğumun doğallığına ve özüne duyduğu saygıyla, kalpten bir yaklaşımla, doğumda doğallığı savunan   ve bu uğurda çaba harcayan profesyonel kişiler… Doktor Hakan Çoker dışında bu sisteme gönül vererek çalışan tüm doktorlar da, ebeler de, doğum koçları da, hastaneler de, klinikler ve doğum evleri de, hemşireler de DDB uzmanları arasında değerli bir yere sahip. Onları bulabilin, ulaşabilin, referans istemeniz ve aramanız gerekmesin diye  benim arzumla burada yer almaktalar. Hiç biri reklam için burada değil.

Sonra mutlu ve özel anların o ana sabitlenerek saklanmasını sağlayan, yıllar ve mesafeler ötesine taşıyan fotoğrafların ve her türlü görselin yaratıcıları da var.. Yarattıkları albümler, yaratılmış en güzel mucize olan bebeklerimizle olan o ilk büyülü anların zaman içinde aynı değeriyle taşınmasına aracı oluyorlar.. Anne kalbinin asla unutmayacağı o anları, diğer sevdikleriyle ve en önemlisi o mucize bebeğin kendisiyle, yıllarca sonra paylaşabilmeleri için.

Diğer konularda uzmanlar da var… Doğal yaşamın konularının uzmanları, doktor uzmanlar, özel konularda çok emek ve tecrübe sahibi olup artık uzmanlaşmış anneler, eğitimciler, danışmanlar ve daha pek çoğu, bu bölümde kendi köşelerinde bloglarını oluşturabilecekler. Sorularınıza cevaplar yazabilecek, soru sorabilecekler. Bu çoğumuzun en büyük ihtiyacı... Çünkü o kadar ortak problemler yaşıyoruz ki çoğu zaman… Aranızda uzmanlığıyla farkı fark edilen kim var ise keyifle tanımaya hazırım…Bana yazın...

İçten sevgilerimle…..

Jale Dural


BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...