SİTE: Ana Sayfa Destekçilerimiz Rehberi Doğum Koçları Doğal Doğum Fotoğrafçısı Olmak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Doğal Doğum Fotoğrafçısı Olmak

alt


Her geçen gün doğumun doğallığının daha çok içinde ileri noktalara ilerliyoruz..

Burada önce hamile kadın ve ailesinden yola çıkıp, ulaşabildiğmizce doktor ve hastaneye de fikilerimizi yaymaya ve bu akışın içinde olmaları gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz., öğretmek demeyelim, aynı dili konuşmamıza çalışıyoruz.

 Doğum fotoğrafçılığı sanatında kendini gösetrmiş çok arkadaşımız olmasına rağmen, ve pek çok yeni katılan arkadaşımız daha da olmasına ramen, DOĞAL doğum fotoğrafçımız yok. Ben kendi adıma doğumun müdahalesiz ve mahremiyetine saygılı olmak gerekliiği çerçevesinde doğumlarda birfotoğraf sanatcısının bulundmasına genel anlamıyla karşıyım.. Ancak.... herhangi bir doğum fotoğrafcısı olmasına karşıyım desem daha doğru olacak.


Çünkü doğumun olması gerektiği mahremiyet ve müdahalesilik içinde, doğum fotoğrafcısının ancak doğal doğum eğitimlerini alarak adeta bir doğal doğum koçu özellikleri taşımasının şart olduğunu ve ancak bu bilinçle bizimle aynı dili konuşarak, doğum sırasında gereken desteği de verebileceğini düşünüyorum. Bunda doğum anında yaşanan bazı örneklerin de etkisi oldu karar verme aşamamda.

 Ama doğumu doğallığını benimseyen bir fotoğraf sanatcısı zaman içinde doğumun yapıldığı ortamda , ortamı olmasını istediğimiz enerjisinin tam anlamıyla içinde olmaya başladığında ve yaptığı işi sadece doğum anında fotoğrafları çekip uygun albümle hazırlamak olmadığını farkettiğinde, etrafında aurssıyla taşıdığı enerjiyle o ortama katabileceklerinin değeriini farkettiğinde eminim herşey daha da anlamlı hale gelecek.

En basitinden, herkessin sevinç içindeolduğu bir fotoğraf karesinde, bebek için yabancı olan bir ebenin eliinde, o ortamda annesi ve babasından uzak , bedenine yapılan müdahaleler ve etraftaki seslerin farklılığı ve yoğunluğu karşısında ürkmüş, ona bakan bir yığın çığlık içinde olan gözlerin merkezinde ve AĞLAYAN bir bebek fotoğrafı yerine başka fotoğraflar olması gerekliliğini vurgulayabilecek buun için de o da gereken eğitimleri almış biri ılarak hastane ekibine minik vurgularla beyinlere bir noktacık daha ekleyecek dost fotoğraf sanatcılarına ihtiyacımız var.

Sezaryen ise neden sezaryen ve nasıl..sorusunu bilecek fotğraf sanatcıları laım bize.

Hamileler Kulübü bugune dek pek çok doğum fotoğrafcısı arkadaşımıza da evsahipliği yaptı severek isteyerek. Ancak artık aynı dili konuşmamız ve aynı alfabeyi paylaşmamızın şart olmasıyla belli prensip ve standartlarda buluşmamız gerekiyor.

 Bu doğum Fotpğrfacısı dostlarımız içinde, eğer bu eğitimlerde fotoğraf sanatcısı olmayıp da fotoğraf sanatcılığını öğretmek için benimle olabilecek arkadaşlarımız varsa, onlardan biri ile de bu yola baş koyabiliriz beraberce. O zaman belki aile içinden doğum sırasında fotoğrafları çekmek isteyen baba, kardeş vb. içinde minş kurslar düzenleyebiliriz.

 Ama öncelikle doğum fotoğrafcısı olan arkadaşlarımız için Doğal doğum bilinci eğitimleri düzenliyorum ki onları da bu bilincin parçası yapabilelim. Aynı dilden konuşabilelim.

 DOĞAL DOĞUM FOTOĞRAFCISI OLMAK için seminerlerimiz 2 farklı şekilde olacaktır.

 1-DOĞAL DOĞUM FOTOĞRAFCISI OLMAK- doğum fotoğrafcısı olanlar için:

Bu eğitim zaten doğum fotoğrafları çeken ve konunun içinde olan kişler için açılacaktır ve doğumun doğallığına ve mahremiyetine dair aynı dil ve davranış tarzını benimsemek amaçlı olacaktır. Filmler ve örneklerle konuya dair destek yorumlar geliştirilecektir.

Bu eğitimlere katılan ve başarılı olarak bu bilinci benimsemekte bizimle bir olanlar ancak HAMİLELERKULUBU websitesi ve gruplarında varolabileceklerdir.

Bu güne dek hamilelerkulubu.com bünyesinde bulunmakta olan eski dostlarımız için önceliğimiz olduğundan bu eğitimler onlar için hem yüzde 50 indirimli olacak hem de kendilerini bu eğitim hakkında edindikleri bilgileri ve düşüncelerini anlatackalrı bir yazıyla anasayfamdan bir makalede ifade edebilecekler.

 Doğum fotoğrafcısı olarak daha öncelere dair websitemde olsun iletişimimizde olsun tanışık olmadığımız fotoğraf sanatcısı arkadaşlar için ise erken ödeme indrimleri olabilecektir.

 2- DOĞAL DOĞUM FOTOĞRAFCISI OLMAK- Doğum fotoğrafcısı olmak isteyenve fotoğraf sanatını da öğrenmek isteyenler için

 Bu eğitimler , yukardaki eğitimlere katılmış olan fotğraf sanatcısı arkadaşlarımız içinden ortak ideallerde buluşacağımız bir veya 2 arkadaşımızla beraber verilecektir. 2 tip eğitim olacaktır:

 a- AMATÖR OLARAK SADECE KENDİ YAKINLARINA DESTEK İÇİN İSTEYENLER ÇİN

Bunlar sadece çok temel bilgi ve görüşlerin veildiği öz eğitimler olacaktır, temel kavramlarla, katılacakları doğumdan hoş kareleri ve anlamlı anların tutulmasını belgelemek için ne yapabileceklerini öğrensinler diye bu eğitime belki baba adayları belki anneanne babaanne veya yakın akraba ve özel arkadaşlar katılabilir.

 b- PROFESYONEL OLARAK BU İŞİ TERCİH EDİP A dan Z ye ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN

Bu eğitimler daha uzun süreli ve daha çok eğitim yoğunluğunun zaten bu eğtimleri almış olan fotğraf sanatcılarının üzerinde olduğu bir çalışma olacaktır. Dolayısıyla HAMİLELER KULUB VE DOĞAL DOĞUM BİLİNCİ kısmı eğitimin birkaç derslik kısmını alacak, fotoğraf sanatcılığı hakkında olan eğitimler ağırlıklı olacaktır.

 Bu konuda duyuruları martın 2. haftasında sitemizden veya arzu edip bu maile dönenlere özel olarak bildirimlerle öğrenebilirsiniz.?

 Sorularınızı ve yorumlarııızı bekliyorum..

 İçten sevglerimle

JALE ÖZEN


 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...