SİTE: Ana Sayfa EĞİTİM Kurs, Seminer, Organizasyonlar Hastaneler Ve Sağlık Çalışanları İçin Hamilelikte Ve Doğumda Pilates ve Nefes
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Hastaneler Ve Sağlık Çalışanları İçin Hamilelikte Ve Doğumda Pilates ve Nefes

alt src=


Hamilelik ve doğum için Pilatesin faydalarını yıllardır anlatır ve uygularım. Aklın yolu bir ve sonunda hastanelerimizde de bu eğitimin hamilelere verilmesi gerektiği bilinci yerleşmeye başladı. Ancak pilates  ve elbette yoga rutin olarak her hamileye uygulanabilecek sistemler içermez. Çünkü bu noktada her hamile farklı ve özeldir. Sorunları ve bedensel  sıkıntıları, psikolojik yansımaları ile ve beklenmedik pek  çok sürpriziyle farklılıklarını hamilelik boyunca gözlemlersiniz.

Doğumu bilmeyen kişiler elinde pilatesin hamilelere uygulanması ve bedenlerindeki değişimlere göre hangi önlemlerin alınabileceğinin bilinmemesi  yakın bir gelecekte hamilelikte pilates RİSKLİDİR söylemlerine neden olan sonuçlar doğurabilir ki bu çok önemli bir gerçektir.


Yılladır bu konuda özel olarak çalışan ve sürekli deneyimlerimi daha da üst bilgilerle geliştiren biri olarak, bana gelen başvurularda eğitmenlerin pek çok konuda yetersiz olabileceğini gözlemliyorum.

 Bu durum hamilelere yeterince yardımcı olamamaları veya yardım ederken yapabilecekleri yanlış uygulamalar ile şikayeti arttrabilecekleri ihtimalinin yüksekliğini de gündeme getiriyor.

 Doğum koçları da, ebeler de, pilates eğitmenleri de ve ilgili sağlık çalışanları da bu konuda belirli doğrular içinde kalarak rutin üzerinden gittikleri takdirde sadece   sıklıkla önleri tıkanacak ve hamilelere verdikleri cevaplar: 

"hamilelikte olur bunlar normal" demekten öteye geçemeyecektir.

Oysa hemen hemen tüm sorunların çözümü veya rahatlatılması mümkündür.

 Bu konuda eğitimler vererek  bu işe gönül veren veya profesyonel olarak ilgilenen kişileri  olması gereken bilgilerle  tanıştırmayı amaçladığım bu eğitimleri düzenli olarak tekrarlamayı düşünüyorum.

Rastlanan sıkıntıları eğitimde görmediler ise, mutlaka bana ileterek ilgili çözümü  daha sonra da alabilirler.

Bu konuda eğitimlerde kişi sayısını sınırlı tutarak herkesin eğitimden gerçek doyuruculukla ayrıldığına dikkat etmek adına,  katılımları kısıtlı tutacağım.

 Bu konuda ilk eğitimimiz,

27 ŞUBAT 2011 PAZAR

SAAT 12.00- 19.30 

BYOTELL KOZYATAĞI'nda yapıldı.

Devam eğitimler için bilgi isteyiniz.

 Kayıt için bilgi

Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız

Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız

adreslerine göndereceğiniz e-mail ile size iletilecektir.




 

BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...