SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Doğumda Takım Olmayı Öğrenmek

alt src=http://hamilelerkulubu.com/images/stories/jale/portalgenel/makale2/agustos/obiliyorrr.jpg

Bebeğiniz ve doğa, doğum anında ne yapacağını biliyor... Ama siz, yani anne ve baba olarak siz ne yapacağınızı biliyor musunuz?

Öğrenmiş olduklarınız hep korkuya dayalı, hep başkalarının travmalarına dair deneyimler, fikirler ve varsayımlar...

Peki gerçek?

Siz doğum hakkında neyi bilmeniz gerektiğni değil, size dikte edilen, çocukluğunuzdan beri belletilenleri biliyosunuz. Medyayla pekiştirilen senaryoları...

Acıyla sancıyla özdeşleştirdiğiniz doğum, hep "ağrısız doğum" diye size alternatiflerle sunuldukça siz sancı kavramıyla daha da pekişiyosunuz....

Doğum demek çığlıklar demek değil mi? Çaresizlik demek, kendini hastane ve doktorlara bırakıp başına ne gelecekse çekmek demek öyle mi?

Peki o halde neden çatı darlığından dem vurularak doğurgan nesil olan anadolu kadını olan bizlerin büyük yüzdesi sezaryen ile tanışıyor?

Neden evde tek başına, ailesinden gizli hamileleiğini sürdürüp de banyoda gizlice doğum yapanların çok daha büyük bir yüzdesinde bu çatı darlığı yok ki, yırtık falan olmadan gizlediği doğumunun ardından-hem de gık bile çıkarmadan yaptığı doğumunun ardından hiçbirşey olmamış gibi ailesinin yanında hayatına devam edebiliyor acı bir şekilde bebeği bulunana dek... Bu tip doğum yapanların hepsi üstüne üstlük çok genç.. yaşca küçük hatta.. Neden onlarda  doğum sancısı  ve yırtık oranı yok denebilecek orandayken, hastaneye giden, egzersizler yapan  kadınlarmızın yüzde sekseni sezaryene alınıverecek kadar dar çatıya, açılamama durumuna, epizyosuz doğum yapamamaya veya mahkum?

Bebeğiniz ve doğa nasıl doğacağını biliyor, sizin bedeniniz de bebeğinizi varetmeyi bildiği gibi, doğurmayı da biliyor.

Ben size yeni birşey öğretme iddiasında değilim ama unuttuklarınızı bedeninize ve beyninize hatırlatmayı istiyorum. Yaşayarak... Hissederek... İzleyerek.... duyarak...bilmeyi hatırlatmak istiyorum...

Doğumda bebek anne ve baba doğadaki en muhteşem ekiptir.

 Bu ekipte, aynı dünyadaki her konuda olan başka ekiplerde olduğu gibi bir eleman görevini aksatır veya bilmezse, tüm takım zorlanr.

Doğum da böyledir... Ana ekip 3 kişidir, anne baba ve bebek..

 Doktor, ebe, ve gerekmese bile diğer tüm kişiler sadece yan unsurlardır ve ekipe yer almalarına izin verip, görev dağılımlarını  belirlemek ana ekibin işidir. Siz doğumda bir hizmet satın alarak hastaneye gidiyor, eğitiminden asla kuşku duymayacağım ve aldıkları eğitimin en iyisini mükemmelen yapan doktorlarla doğum yapmak istiyorsunuz.

 Bu doktorların her biri çok özel insanlar çünkü yıllarını eğitime vermişler sizlere bzlere yardım etmek için. Bildiklerinin en iyisini kusursuz yapmak arzusundalar ama  doğum  dendiğinde karşısında panikleyen, ne yapacağını bilemeyen bir çift ve hatta kalabalık bir aile eşrafıyla karşılaşıp, yasalarla sıkıştırıldıkları köşeden uzanarak size sağlıklı bir bebeğe kavuşmanızda yardım ederken ne gibi streslerin altında kaldıkları ve  belki de sırf bu nedenle işi  kısa yoldan bitirmeyi yeğ tutabilecekleri, sezaryen veya diğer doğum müdahaleleri hakkında onların doğrularını, yaşadıkları tecrübeler doğrultusunda değiştirmiş olamaz mı?

Doğuma her açıdan bakıp, bir ekip olarak neleri yapacağınızı hatırlamanızda bedeninize ve bilincinize yol açalım beraber olup. Emin olun doktorlarımızın ihtiyacı olan da bu büyük ölçüde... Nasıl doğum yapacağının bilincinde olan ve doktoruna  sevgi ve güvenle yaklaşan bir aile kadar doktorun da memnun etmek isteyeceği hamile çift olamaz. Bu hastalıklar için de geçerli. Ama hastalıklarda doktorlarımıza, literatüre ve  hastanelere ve elbette bilime bağımlıyız. Oysa doğum bedenmizin bildiği bir gerçek....

Bunu gerçekle tanışmak, daha doğrusu hatırlamak, farkındalığınızla kendinizi ve eşinizi ve elbtte bebeğinizi daha iyi hissedip, sağlam bir ekip olarak hayata sıkı bir başlangıçla doğumda  bir start daha vermek için benimle eğitimde olun.

Hatırladıklarınızın bedeninizin bildikleri olduğunu yaşayarak gördüğünüzde kendinizi daha çok seveceksiniz, birbirinizi daha çok sevecek ve güveneceksiniz... yaşadığınız evrenin ve doğanın ve tüm bunları Yaratanın - siz adına ne  derseniz deyin- gücüne hayran kalacaksınız.

Ve ne denli güçl bir ekibin parçası olduğunuzu gördüğünüzde bebeğinizin doğum hakkında bildikleri ve istediklerine saygıyla destek vererek siz de üzerinize düşenleri yapmaktan mutluluk ve gurur duyacaksınız.

eğitimlerimizi takip ediniz


jale özen

 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

Çevrimiçi Kullanıcılar

Şu anda 11 ziyaretçi çevrimiçi

DDB

  AMACI NEDİR?


Doğal Doğum Bilincinin amacı, toplumu, özellikle de anne ve babaları doğumun doğal olmasının önemi ve tekniği hakkında  bilinçlendirmek, kalıplaşmış ve korkunun beslendiği kalıpları kırmaktır. Toplumları gerçek değerlerini kaybetmemiş bir toplum olarak güçlü kılmanın en önemli yolu, anne bebek arasındaki bağları ve  dolayısıyla da aile bağlarını kuvvetlendirmektir. Bu bağların en güçlü ve en derin olanı hamilelikte ve doğum sırasında anneyle bebek arasında kurulabilir. Sonrasında kazanılabilecek güçlü diğer bağlar da  ailesel ve toplumsal değerler ile ve sevgiyle saygıyla kazanılır.


BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...