SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Hem Kadın, Hem İnsan Ya da Pilatescadısı

alt

Pilatescadısı bugün televizyondaydı. Gerçi her sabah gönlümdeki ekranda ama yine de bütün ülkenin izlediği bir kanalda onu seyretmek müthiş heyecanlıydı.

Hem izledim hem de gün boyu onun hakkında düşündüm.

İşin aslı tanıştığımızdan beri onun hakkında düşünüyorum. Enerjisi, iyi niyeti, zekası, yorumları, öğrenme açlığı... İlginç bir kadın Pilatescadısı. Bir erkeğin hatta pek çok kadının kabusu olabilecek kadar kendisi! Bu haliyle de epeyce tehditkar:)))



Öyle her dakika karşılaşıp, her mekanda tanışabileceğiniz biri değil. Orjinalliği, orjinal olmak gibi bir çaba içinde olmayışından kaynaklanıyor. O tevazu gösterdikçe, sanki gözlerindeki ışık daha da içinize işliyor. Kadının ışığı var. Üstelik bu ışık hem insanca hem de kadınca. Ne kadınlığı insanlığını, ne de insanlığı kadınlığını ezmiş. Doğrusu ben bu haline, yani sırf şu söylediğim özelliğine bile başlı başına hayranım.


İtiraf ediyorum benim çok az kadın arkadaşım oldu. Hatta 28 yaşıma kadar neredeyse hiç olmadı... Nedense hep bir noktada tıkandık. Ya ben onların dişiliğine ayak uyduramadım, ya da onlar benim ne demek istediğimi anlamak için çabalamadılar. Ama Pilatescadısı, bana olgun sayılabilecek yaşlarımın en karışık döneminde beklenmedik bir armağandır. Kendiyle barışık, çalışkan, yaratıcı vs. vs. bir insan olmanın dışında, beni doğru üslupla eleştiren gerçek bir savaşçıdır. Bütün silahlarımı kuşandığımda "dur saçmalama " diyen, çırılçıplak soyunduğumda ise yastığımın altına bir hançer saklamamı öğütleyen gerçek bir savaşçı...


Onun geçmişiyle hesaplaşmış ve geleceğine gülümseyen hali, kadınlığıyla barışık söylemleri sizi şaşırtabilir. Enerjisini ise anlatmaya sayfalar yetmez! Ruhunun tüm örselenmişliğine rağmen, en moralsiz günlerinde bile asla derin sularda uzun süre kalmayan bir "dip balığı"dır. Onunla sohbetlerimizi serin ve temiz denizlerde yüzmeye benzetiyorum; sanki yan yana dalıp çıkan yunuslar gibiyiz. Ona baktıkça hem yüzmekten, hem de denizden daha çok zevk alıyorum.


Sözleri, beni "kadın olmak" üzerine düşünmeye teşvik ediyor. Bebeklerle ilgili müthiş deneyimler yaşamama sebep oluyor sürpriz davetleri. Kalbimin bana bile gizli köşelerindeki sırlarımla tanışıyorum sayesinde. "Nedir benim varlığımın amacı?" sorusuna doğru gün be gün emeklerken, gönlüm onun cümleleriyle coşuyor. Ne zamadır benim kanımla beslenmeyen, karşılıklı beslenebileceğim bir insanın özlemindeydim ve hayat bana birden fazla kadın yolladı. Pilatecadısı en değerlilerindendir.


İçimdekini gösteren yönlendirmeleri, kendime söylediğim küçücük yalanları bir anne gibi yakalayan gülüşü ile geleceğime umut serpen kadını anlatmak istedim bu gece.


İçimden sana teşekkür etmek geldi Pilatescadısı; olduğun gibi göründüğün için...

Gönderen Fortunata zaman: Perşembe, Ağustos 28, 2008

Etiketler: Sayıklamalar

1 yorum:


pilatescadisi dedi ki...


ya ,,ağlatmasaydın ya...abartmışsın gene... yarın derste canını acıtmayım diye değil mi?Yağma yok.. Hiç o usta kelimelerinin, cambazlıklarla iplerde taklalar atan, cümlelerinin etkisiyle , yarın dersi kolaylaştıracağımı sanma. Evet çarşambayı gene cumayla karıştırdım ama ... bu cuma, asıl cuma... haftasonu öncesi efor günü:)))

canım ..sen ne müthiş bir dehasın ya.. İnsanı bir anlatıyrsun, beni anlattığını bilmesem, vay be derdim... şımarıkca bana yazı yaz dedim bir de... şımarıkım ben ..beni anlat dedim resmen masal yaz dedim benim için. Ne yapacaktın, o sevgiyle dolu asil kalbinin kapısından , beni kötü cadı olarak tanıtan kelime ordusunu çıkarmayacaktın tabi değil mi? elbette en ince zeka ürünü süsleme tekniklerini, en güzel sevgi kelimelerini dökecektin... ben de böyle okuyup zırıldayacaktım ekranın karşısında... sen bir hediyesin bana 40 yaşımda gelen, kıpkırmızı kurdelesi her zaman özenle senin yeni güzelliklerini bana hediye olarak sunmak için çözülen ve yeni bir sürpriz için gene en güzel şekillerde fiyonklanan.

Özelsin arkadaşım.. senin için özel olduğum için de çok mutlu ve şanslıyım. varolduğun için çok teşekkür ederim bizi kurgulayıp yaratan büyük güce.seni seviyorum arkadaşım...