SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

JA slide show
 

Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar

alt

 Sevgili Ayşe Tolga paylaştı bu bilgiyi ve  http://www.sifirkilometrebizdiklar.blogspot.com/ blogundan kopyaladım buraya.

Hani hep diyoruz ya, çocuklarımıza yardımlaşmayı, paylaşmayı öğretmemiz gerek diye...

 Bunu kimi zaman bir arkadaşıyla teke tek oyun oynarken, bazen de okulda, yuvada, bir davette bir grup akranıyla birlikteyken öğretmeye çalışıyoruz.

 Fakat bence tüm bu sistemlere ek olarak, ihtiyacı olan çocuklara kendilerinin artık kullanmadığı eşyaları hediye etmelerini öğretmek, hem de bu kadar küçük yaştan itibaren öğretmek son derece önemli.

 Sadece paylaşmak anlamında değil, aynı zamanda kendilerinin ne kadar şanslı olduklarını da idrak etmelerini sağlamak amacıyla da önemli olduğu kanaatindeyim. Benim ve benim gibi pek çok arkadaşımın çocukları sınırlı bir çevre görerek büyüyor. Belirli bir semtte yaşayıp, belirli bir üçgen içerisinde hareket ediyorlar. Fazla uç noktaları henüz gözlemleme imkanları olmadı, olamıyor. Hayat telaş içinde akıp gidiyor. Bizler onlara tüm güzellikleri sunmak, mutlu olmalarını sağlamak isterken, belirli bir çerçevede sınırlı kalıyor, sınırlı bir bakış açısı veriyor olabiliyoruz çoğu zaman.

 Çok sevdiğimiz bir arkadaşımız kızı yemeğini bitirmediği zaman, ona bu yemeği bulamayan çocuklar olduğunu anlatmaya çalışıyordu. Yani zorla yedirmek amacı ile değil ama tabağına aldığı yemeğin çöpe gitmemesinin önemini vurgulamak amacı ile. Esprili bir dille kızına "Seni köprü altı çocuklarının yanına götürücem. Onların halini görünce belki anlarsın nelere sahip olduğunu" diyor, sonra da ekliyordu "Bizim çocuklar çok şımarıyor, her istediklerini veriyoruz ama kıymetini biliyorlar mı acaba?"

 Ben de Maya'ya paylaşmanın bu yüzünü ve şeklini göstermek için çeşitli kampanyalara hep kulak kabartır oldum bir süredir. Bir dönem Starbucks kahve zinciri her kahve dükkanına bir sepet koymuştu. Oraya çocuğunuzun kullanmadığı kitap, oyuncak, ne varsa götürüp koyuyordunuz. Çok pratik, çok güzel bir çalışmaydı. Herkesin evine yakın bir Starbucks oldu artık nasılsa. Biz de Maya ile seçimimizi yapmış, elimiz kolumuz dolu Starbucks'ın yolunu tutmuştuk.

 Bir diğer kampanya ToyzzShop'taydı. Onlar da getirdiğiniz oyuncağı paketleyip, üzerine getiren çocuğun ismini yazıyorlardı. Ve yardımsever bızdığı da bir madalya ile ödüllendiriyorlardı.

 Bu sene Leonardini'de benzer bir çalışma yapmıştı yılbaşı döneminde.

 Şimdi yeni duyduğum bir kampanya var. Ece benimle paylaştı, ben de sizlerle paylaşmak istiyorum: Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar kampanyası.

 Bu kampanyayı düzenleyen, Haiti'deki depreme koşan ve günler sonra başarıyla yerin derinliklerinde kalmış kişileri çıkartarak, çalışmaların diğer kurumlarca da tekrar başlatılmasını sağlayan GEA. Belki sizler daha önce duymuşsunuzdur.

 Tanımayanlar için, GEA, Toprak Ana demekmiş. 1994 senesinde, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesinde kurulmuş olan bir Arama Kurtarma, Ekoloji ve Yardım Kampanyaları Grubuymuş.

 Ulusal ve uluslararası alanda yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde, canlı varlıkların hayatını korumak ve kurtarmak için gönüllü çalışmalar sürdürmekteymiş. Ancak buna ek olarak, sosyal anlamda da duyarlı bir kuruluş olduğunu çocuklar için yaptığı kampanyası ile gösteriyor.

 Ece'nin yolladığı mailde ve kendilerinin internet istesi www.gea.org.tr 'de çok güzel anlatmışlar. Olduğu gibi aşağıda bulabilirsiniz:

 Yalnız Oyuncaklar Kampanyası 3. yılını tamamladı ve toplam 74 bin 139 oyuncak,91 okulda , 23 bin 865 yeni arkadaşı ile buluştu.


12 kampanya ile Şanlıurfa - Birecik, Adana, Mersin, Van, Ağrı, İzmir, Aydın, Ankara , Eskişehir, Trabzon-Of, Denizli illerinde süren macera bu defa İstanbul’a ulaştı.

 Ve şimdi Yalnız Oyuncaklar 10-11-12 Şubat 2010’da İSTANBUL’da Karne Hediyesi Oluyor!!...

 Artık oynanmayan, evlerimizin bir köşesinde öylece bekleyen yalnız oyuncaklarınızı GEA Gönüllüleri topluyor, temizliyor, onarıyor ve paketleyerek yeni arkadaşlarına kavuşturuyor. Bir zamanlar başucundan ayırmadığı oyuncaklarını paylaşmak isteyenler ve oyuncakların onarımı ve paketlemesine katılmak isteyenler, GEA ile irtibata geçebilir.

 Evlerinizde öylece bekleyen yalnız oyuncaklarınızı 1 Şubat 2010 tarihine kadar GEA Merkez'e ulaştırabilirsiniz.

Kontakt bilgisi bana gelen mailde şu şekilde :

 ADRES: Yeni Yüksektepe Levent Şubesi

 Nispetiye Cad. Kerem 1 Apt. No: 32/11 Kat:4

 1.Levent / İstanbul

 Bilgi İçin:


Tel: 0212 268 04 08, Ali Uzun-0505 229 12 09


Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız

www.gea.org.tr

levent.aktiffelsefe.org

Bunun dışında internet sitelerinde kendi merkez adresleri var. Kim nereye yakınsa oraya yollayabilir diye düşünüyorum.


Tel : 0 216 3424848, Betül Ergün: 0532 350 54 15, Eda Ateş: 0537 387 66 87

Fax:0 216 3424848

Adres: GEA Merkez, İcadiye Mah. Makastar Sok. No:13 Kuzguncuk- Üsküdar

Email: Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız




Çocuklarımıza kendileri ile aynı imkanlara sahip olmayan yaşıtlarıyla ellerindeki güzellikleri paylaşabilmeyi öğretmek için harika bir fırsat diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Gönderen Defne Ongun Müminoğlu zaman: 16:43 0 yorum

Etiketler: GEA, Leonardini, oyuncak, paylaşma, Starbucks, ToyzzShop, yardım kampanyası, yardımlaşma, çocuklar için kampanya

 

Jale Özen

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

Duyurular

Doğal Doğum Doktorumuz Dr. Hakan Çoker Her Hafta Canlı Yayında

Doğal Doğum Doktorumuz Dr. Hakan Çoker Her Hafta Canlı Yayında

Doğal Doğumun Türkiye'deki duayeni Dr. Hakan Çoker artık her hafta canlı yayında ve bu yayını internettenizlemek de mümkün. Marmaris TV Yaşamın Renkleri programının internetten yayın problemi de halle...

Merhaba Bebek...IPC Eğitimleri

Merhaba Bebek...IPC Eğitimleri

Bebek Bekleyen Aileler İçin…

Merhaba Bebek

Bebek bekleyen bir çok anne baba için bebek sahibi olacak olmanın heyecanının, güzelliğinin yanında zaman zaman acaba nasıl bir anne baba olacağız,bebeğimizin ...

Doğal Doğum Bilinci İle Anne-Baba-Bebek Takımı Doğuma Doğru

Doğal Doğum Bilinci İle Anne-Baba-Bebek Takımı Doğuma Doğru

Anne -Baba -Bebek bir takımdır görüşünü kavrayıp, Doğal Doğum Bilinci hakkında bir sohbet edip, o sohbette konuştuklarımızı destekleyen bazı video ve alıştırmalarla bir arada olacağımız mini toplantım...

Çevrimiçi Kullanıcılar

Şu anda 33 ziyaretçi çevrimiçi

Uzmanım

Gül Ve Su

Gül Ve Su

 Son zamanlarda gerek siz değerli üyelerimizin yorumları gerek çevremizde yaşananlar,tesadüfen dün bir gazete ekinde okuduğum hikayeyi yazma isteği uyandırdı bende..Çok beğendim ve paylaşmak istedim..... Devamını oku...

More:

Sizin İçin

Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar

Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar


 Sevgili Ayşe Tolga paylaştı bu bilgiyi ve  http://www.sifirkilometrebizdiklar.blogspot.com/ blogundan kopyaladım buraya.

Hani hep diyoruz ya, çocuklarımıza yardımlaşmayı, paylaşmayı öğretmemiz gerek diye....

Devamını oku...
More:

Sanat, Spor Ve Sağlık İçin Kİİ3DÖRT

Sanat, Spor Ve Sağlık İçin Kİİ3DÖRT

Artık yeni bir mekanım daha var derslerimi paylaştığım sizlerle... Hem de en dost, en candan, en içten insanlarla da dopdolu bir mekan burası.  İçeri girince sıcacık bir atmosfer karşılıyor sizi, yani...

Devamını oku...

İletişim

Jale Özen 0537 327 00 06

jaleozen68@gmail.com



BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

Son Yorumlar

Yorumsuz...

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...


Gülümse

*İyi arkadaşlar iç çamaşırı gibidirler;
ayıpları kapatırlar,
Çok iyi arkadaşlar prezervatif gibidirler, seni daima korurlar,
Çok Çok iyi arkadaşlar viagra gibidirler; düşeni
kaldırırlar
*Aşk bir kum saati gibidir! Kalp dolarken beyin boşalır.
*Hayatın dikiş yerlerinden atmasına izin verme !..
Unutma, iğne de senin elinde iplik de