SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

E-Bebek Çamlıca' ya Grip Döneminde Dikkat

E-Bebek mağazası, hamile, anne ve bebekler için herşeyi düşünmüş ve yıllardır ailelerin en tercih ettiği güvenilir bir alışveriş merkezi olmuştur. Ancak salgın hastalıkların zirve yapmaya başladığı bugünlerde daha hassas,

daha dikkatli olunması gereken bir sağlık önlemi konusunda gösterdikleri zaafiyet Hamileler Kulübü üyelerimizden sevgili Mehtap için üzücü, stresli ve gergin bir şekilde yaşanmıştır. Bilinçli bir anne olarak yapması gerekeni yapan sevgili Mehtap' ın yazdıkları aynen aşağıdaki satırlardadır.

(Emnim E-Bebek bu konuda gerekenleri tereddüt etmeden yapacaktır)

Jale Dural

 

"Dun alisveris icin e-bebek camlica magazasina gittim ve bircok calisanin hasta oldugunu gordum. Oksurenler, aksirip tiksiranlar... Sikayet etmek icin oyalanamadim magazada ama bir sikayet maili attim biraz once. Umarim dikkate alirlar. Size de onerim bir sure camlica magazasindan uzak durun.

Sikayet e-mailim:

Bu maili buyuk bir hayal kirikligi ve uzuntu ile yaziyorum. Dun ogle saatlerinde 19 aylik oglumla birlikte magazaniza alisverise geldim. Daha kapidan giriste hazir meyve reyonundan meyve alirken meyve reyonunu duzenleyen iki calisaniniz hemen yanimizdaydi. Biri surekli kesik kesik oksuruyordu, ben de hemen meyvelerimi alip uzaklasmaya calisirken aralarindaki konusma soyle: -"Bende kuru oksuruk var sadece birsey degil" --"Aaaa, bende de oyle baslamisti, iki gun sonra asil vuruyor, yerinden kalkamaz oluyorsun" -"Korkutuyorsun beni!" Bu noktada soze karistim. Asil siz beni korkutuyorsunuz bu konusmanizla, hastaysaniz maske takin maske vermiyorlar mi size dedim, "vermiyorlar" dediler. Kendileri de almayi akil edememisler. Hatta "izin alin hic ise gelmeyin, hasta hasta cocuklarin arasinda ne isiniz var" dedim. Bu kadar salgin yayilmisken, Turkiye' nin en kapsamli bebek marketinin bu konuda en duyarli yer olmasi gerektigini dusunuyorum. Sizin musterileriniz domuz gribinde en buyuk risk grubunda yer alan minik yavrularimiz. Siz bu konuya titizlikle yaklasip calisanlarinizin hastaliklari ile ilgili gerekli onlemi almazsaniz biz nasil magazaniza guvenle gelebiliriz? Unutmayin, cocuklara hizmet veren bir kurumsunuz. Cocuklar icin gerekli hijyen ve guvenligi saglamak en buyuk sorumlulugunuz. Hasta calisanlariniz hem ortama, hem de urunlerin uzerine mikrop sacarken sizden nasil gonul rahatligiyla alisveris yapabiliriz? Sikayetimi daha magazadayken sozlu bildirmek istedim ama cocugumla daha fazla magazanizda oyalanmak ve onu daha fazla riske atmak istemedigim icin ihtiyaclarimi alip hemen magazanizdan uzaklastim. En azindan bu salgin gecene kadar da bir daha magazaniza ugramayi dusunmuyorum. Cocuklu tum arkadaslarimi da bu konuda uyaracagim. Acilen bu konuyu dikkate alarak, once hasta calisanlarinizi izin vererek magazadan uzaklastirmanizi, ardindan da magazanizi ilaclama firmalarinca dezenfekte ettirmenizi diliyorum. Bundan sonra da hastalik riski tasiyan tum calisanlariniza maske kullandirmaniz musterileriniz ve diger calisanlariniz icin en dogrusu.

Mehtap A...

yorum:

Merhaba Mehtap,

Bence mail atmakla çok iyi yapmışsın.

Blog tutan bir anne olan Özgür Anne'nin bu konuda yazdığı bir yazıyı paylaşma ihtiyacı hissettim. Nitekim birçok iş yeri çalışanın yataktan kalkamayacak duruma gelene kadar işe gelmeye zorluyor.

Senin mailin ve benzeri uyarılar bu sömürücü ve bencil politikayı değiştirmeye yeter mi bilmiyorum ama sessiz kalmamak adına önemli bir iş yaptığını düşünüyorum.

Sevgiler,

Elif
--
Blogcu Anne (ve simdi de Blogcu GEBE :)
http://blogcuanne.com/