SİTE: Ana Sayfa Doğal Güzellik Aisha'nın Bahçesinden Doğum Anında Aromaterapi Desteği
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Doğum Anında Aromaterapi Desteği

Ayşe Tolga doğal doğum konusunda aromaterpi desteklerinden faydalanabilmeniz için bazı öneriler veriyor. Bu önerileri www.dogaldogum.com sitesinden de inceleyebilirsiniz:

Perine Masajı İçin Özel Yağ

Normal doğum yapmak isteyen müşterilerime hazırladığım bu perine yağı özellikle doğal doğum yapmak isteyenlerde, kesisiz bir şekilde perinenin açılmasını sağlayarak anneye yardımcı oluyor. Böylece dikişsiz bir doğum şansını arttırıyor. Sabah -akşam perine bölgesine uygulayınız.

(Hamileliğin 6. ayından sonra)
Baz Yağ Karışımı:
50 ml.
20 Ml. Avokado yağı
20 ml. Kalendula yağı
10 ml. Üzüm çekirdeği yağı
Aromaterapi Karışımı
8 damla Lavanta
4 damla Itır
2 damla Nane

Doğum Masaj Yağı

Bu yağı özellikle doğum sırasında alt bel bölgenizi rahatlatmak amacıyla kullanabilirsiniz. Rahim kasılmalarını destekleyen yasemin hem kokusu hem de kimyasal özellikleriyle size yardımcı olacak, eşinizin, hemşirenin ya da doğum koçunuzun uygulayacağı bu masajlar ağrılarınızı hafifleterek gevşemenizi ve daha rahat açılmanızı sağlayacaktır.
Baz Yağ Karışımı: (100 ml.)
30 ml. Kayısı çekirdeği yağı
30 Ml. Ayçiçek yağı
30 Ml. Zeytinyağı
10 ml. Avokado yağı
Aromaterapi Karışımı
8 damla Lavanta
6 damla Yasemin
4 damla Misk adaçayı

Oda Kokulandırma

Bu metod aromaterapiden hamileliğiniz boyunca faydalanabileceğiniz en emin metoddur. Direkt olarak cildinize uygulamayıp, çok düşük dozlarda sadece kokusunu soluduğunuz için indirek bu metodu sıklıkla, rahatlıkla hamilelik boyunca, doğum odanızda ve sonrasında bebeğinizle beraber kullanabilirsiniz. Yine de oluşabilecek alerjik reaksiyonlara karşı dikkatli olunuz.

Oda Kokulandırmada Kullanılan Metodlar:

Aroma kapları - Su dolu üst haznenin üstüne, günün saatine ( gece saatlerinde daha sakinleştirici özellikli yağların, nezle gibi viral rahatsızlıklarda yukarıda belirttiğim listeden anti viral ve dezenfektan özellikli yağların kullanılarak yapılacak bir karışımın konması, sabah daha uyandırıcı yağlar gibi) ve ruh halinize bağlı olarak seçeceğiniz 20 damla saf aromaterapi yağınızı damlatarak, altta yanan mumun verdiği ısı ile yağın genleşerek odayı kokulandırması bu metodun temelidir.
Doğum odasında tütsü gibi duman veren nefesinizi tıkayan ürünlerdense aroma kapları çok sağlıklıdır.
Doğum Odası Karışımı:
15 ml Saf Yağ Karışımı: ( Her 30 damla 1 ml'e denk gelmektedir)
5 ml. Petitgrain
3 ml. Bergamot
3 ml. Yasemin
2 ml. Limon
2 ml. Misk adaçayı

Nebulizatör - İnce cam üfleme vazoların altına yerleştirilen bir elektrik sistemi ile vazoya damlatılan saf aromaterapi yağı genleşerek odayı kokulandırır.
Tüm bu metodlarla hamileliğinizi rahat bir şekilde geçirebilir, doğumunuzda kullanmak için hazırlayacağınız yağlarınız ve oda aromalarınızla çok kolay ve her zaman güzel ve kutsal hatırlayacağınız bir doğum geçirmeniz mümkündür. Ben tanrının bizlere verdiği bu mucizenin gerçekleşmesine tanık olan her anne adayına sonsuz şükran ve sevgilerimi gönderiyor, güzel ve kolay doğumlar diliyorum.

Her yeni günden keyif almanız dileğiyle,

Ayşe Tolga
Aisha Doğal Kozmetikleri
www.aisha.com.tr
Önemli Not: Yazımda belirtilen yağları, son kullanma tarihlerine çok dikkat ederek güvenilir aktarlardan veya internetten alabilirsiniz. Anne serimizde yer alan doğal bakım ürünlerimizi internet sitemizden inceleyebilirsiniz.