SİTE: Ana Sayfa Op. Dr. Hakan Çoker ve Doğal Doğum Havuzda Bir Doğal Doğum Daha- Dr. Hakan Çoker İle
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Havuzda Bir Doğal Doğum Daha- Dr. Hakan Çoker İle

Haber tüm gazetelerde... Türkiye için farklı bir doğum. Hani hep " Suda Doğum " denir denir de, bizde teşebbüs edilen suda doğumlarda, doğum anında yatağa geçirilir anne sonra da suda dğum derler adına.. Doktorlara danışır çoğu hamile kadın "suda doğum hakkında ne düşünüyorsunuz doktor bey?"

Cevap tecrübelerime göre genelde hep şu minvalde gelir:


"hmm çok fazla ütopik", " hijyenik değil" ," bebek pis ortama doğar"

" doğum anında yatağa almak lazım", " epizyo yapmamız lazım, suda epizyo olmaz, mikrop kaparsınız yırtık olursa, olmaz" veya "çok pahalı"

Oysa doğum aşırı hijyen gerektiren bir olay değil, sezaryen için elbette hijyen sonuna dek lazım ama kadınlar tarlada doğum yapıyor, evde yapıyor... Hatta diğer doktorumuz Hakan Gürbüz ile seminerimizde de konusu geçti, ilginç bir şekilde "taksi doğumları" en sorun yaşanmayan doğumlardan.

Suyun kasılmaların hissedilmesindeki rahatlatıcı ve kasların açılmasındaki yumuşatıcı etkisi, kaldırma kuvvetinin yardımı, suyun rahatlatıcılığı doğumda büyük destek. Önemli olan, gerekliliği halinde orada teknik tıbbi destek ve doktorun olması.

Son yıllarda yoğun bir şekilde DOĞAL DOĞUM BİLİNCİ için çalışırken doğumların doğallığı ve anne-bebek ve aile bağlarına etkisini vurguluyorum. Bu doğum tam benim istediğim doğum şekli...

Aile ve sevgi, huzur ve güven, anne ve bebek arasındaki bağ tastamam.  Sessizlik, deniz, su, aile, çocuklar, baba ve havaya uçuşan kalpler var sanki.

Dr. Hakan Çoker' i bu konudaki her türlü imkansızlıklarla ve karşı çıkan zıt görüşlerle dolu ülkemizde, inançla yaptığı bu çalışmalardan dolayı bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Bu doğum gerçekten Hakan Çoker' in istediği bir doğum şekli. Müdahalesiz.. MÜMKÜN OLDUĞUNCA...

Anneye, bebeğe ve doğaya saygılı, beklemeyi bilen bir doğum...

Haberi okumayanlar için aşağıda ...

Sevgilerimle, isteyen  tüm anne adaylarına nasip olması temennisiyle

Jale Dural

Haber metni Hürriyet Gazetesi' nden alınmıştır:

"İstanbul'da yaşayan Tracei-Ersin Akarlılar çifti yeni doğacak bebeklerinin normal doğum yöntemiyle dünyaya gelmesine karar vererek, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hakan Çoker'e başvurdu.

Armonia isimli yatlarıyla bir ay önce Marmaris Netsel Marina'ya gelen çift, Dr. Çoker'den suda normal doğum yöntemiyle ilgili eğitim aldı.

Doğumun gerçekleştiği yatta, Tracei-Ersin Akarlılar çifti ve Dilan Barış adı verilen erkek bebekle birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Dr. Çoker, ikinci
kez bir bebeğin su içerisinde doğmasını sağladıklarını söyledi.

Doğumun çok kolay geçtiğini kaydeden Çoker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğumdan önce Tracei-Ersin çifti eğitim merkezimizde kurslara ve yoga çalışmalarına katıldılar. Bu eğitimler sonunda anne, su içerisinde evde doğum yapmak istedi. Sabah saatlerinde 3 saat gibi kısa bir sürede bebek suda dünyaya geldi. Havuzu yatın içine kurduk ve sessiz bir ortam sağlandı. Bu ortamda bebek, çok sakin bir şekilde doğdu. Doğumda her hangi bir sorun yaşanırsa bilimsel olarak destek vermek için bulundum ama her hangi bir müdahale yapmama gerek kalmadı. Anne kendi kontrolü altında güzel nefes çalışmaları yaparak bebeğini kucağına aldı."

"DOĞAL DOĞUM İÇİN ÇABA GÖSTERİLMELİ"

Ailenin doğal bir doğum için çaba göstermesinin önemli olduğuna dikkati çeken Çoker, normal doğumun fizyolojik ve sağlıklı olduğunu ifade etti.

Anne adaylarının rahat ve kolay bir doğuma ulaşabilmeleri için duygusal ve fiziksel olarak desteklenmesi gerektiğini anlatan Çoker, şunları kaydetti:

"Doğal doğum dışındaki yöntemler emzirme problemlerine, bebeklerde travmaya, annelerde depresyona sebep olabiliyor. Buna rağmen, doğal doğumun çok ağrılı ve dayanılmaz, kötü bir tecrübe olduğuna, sezaryen ameliyatının çocuklar için daha sağlıklı sonuçlar doğuracağına inanılıyor. Bu çok yanlış bir kanı. Doğum öncesi verilen eğitimlerle birlikte doğal yöntem, bebeğe saygılı, insancıl bir doğumu hedefler. Bu yöntemle dünyaya gelen bebekler, daha aktif ve daha iştahlı olur. Doğumdan hemen sonra anneler, bebekleri ile çok daha güçlü bağlar kurarlar. Bırakın doğumun zamanına bebekler karar versin."

Daha önce iki doğum gerçekleştirdiği için tecrübesi olduğunu ifade eden Tracei Akarlılar ise "Dokunulmadan, doğal bir doğum yapmak istedim. Sakin bir şekilde bebeğim dünyaya geldi. Sakin ve başkasının müdahalesi olmadan gerçekleştiği için doğumu güzel duygularla yaptım. İki çocuğumuzun da doğum esnasında yanımda olması ve bu olayın bir parçası olması ayrı bir mutluluk oldu" diye konuştu.












































 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

Op.Dr.Hakan Çoker

LCCE(Lamaze Certified Childbirth Educator)

HP (HypnoBirthing® Practitioner) 

www.dogaldogum.com

 


1965 İstanbul doğumluyum. 1984 yılında Darüşşafaka Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1984-1990 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesinde tıp eğitimimi tamamladım. 1990-1994 yıllarında İstanbul Taksim Hastanesi'nde Kadın Hast. ve Doğum asistanlığımı tamamlayarak uzman oldum.

Devamı...


BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...