SİTE: Ana Sayfa Doğal Sağlık Alternatif Tıp - H. Oğuzhan Söylemez Hamilelikte 10 Hoş Düşünce
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Hamilelikte 10 Hoş Düşünce


1- Hamileliğimi rahatça yaşayabilirim: Hamilelikte vücudunuzda olağanüstü bir değişim olması normaldir. Bu süre içinde bağlarınız gevşer, hormon düzeniniz değişir, karın boşluğunuzda yeni bir yaşam için yer açılır, omurganız kendini ayalar vb. Bu değişimler sırasında aklınıza arada bir  "acaba bir şeyler yolunda gitmiyor mu?" sorusu gelebilir. Bu düşünce geldiğinde seslice şöyle söyleyin:

"Hamileliğimi rahatça yaşayabilirim, değişimi hissediyorum ve kabul ediyorum"

2- Bebeğimi görmesem bile ona çok yakınım : Ultrason görüntüleri olmadan da bebeğinizle görüşebilir ve konuşabilirsiniz. Bunun için çok güzel bir yöntem vardır, odaklanın, bebeğinizi düşünün. Kendi güzel bahçenizi yada odanızı yaratın. Ve bebeğinizi orada hayal edin. Ağızınızla konuşmadan ruhunuzla iletişime geçin. Birkaç denemeden sonra göreceksiniz size gözükecektir. Gelen görüntüyü ve düşünceleri yargılamadan kabul edin.  Şunu deyin:

"Bebeğimi görmesem de iyi olduğunu biliyorum. Onunla yakınım ve onu hissediyorum"

3- Vücuduma güvenebilirim (Yaradan benim için iyi olanı hazırlar); Her an istems dışı milyonlarca işlem olur bünyemizde. Kalbimiz istemsiz atar, organlarımız biz hissetmeden gerekeni yaparlar. Her bir hücremiz tıkır tıkır çalışır. Biz üstümüze düşeni yapalım ve  engel olmayalım yeter. O doğacaktır zaten. " Acaba bende herşey normal mi seyir edecek, herşey yolunda gibi ama bir terslik olursa" gibi düşüncelere yer vermeyin. Kaç yıldır sizin müdahaleniz olmadan görevini kusursuz yaptı bedeniniz zaten. O halde:

" Vücuduma güvenebirim Yaradan benim için iyi olanı hazırlar" diyebilirz.

4- Kendime yaptığım her güzel şeyle bebeğimi de büyütüyorum : Hep düşünürüz "ne yemeliyim, hangi hareketleri yapmalıyım, nasıl yapmalıyım...."  sigara , alkol, ses, egzoz gazı, çarşı pazar, saç boyası..... Tüm eski alışkanlıklarınızın bebeginize ne gibi zararlar verebileceğini düşünmek yerine "Kendime yaptığım her güzel şeyle bebeğimi de büyütüyorum. Hoş müzikle, doğal gıdalarla, bol suyla, hoş vakitlerle, meditasyon ve yogayla..." diyebiliriz. Bunları düşünün ve uygulayın, emin olun ki içerideki çok mutlu olacaktır.


5- Hamilelikle büyük bir mucizeyi yaşıyorum : Bu süreçteki her an hoş olmayabilir, gerilirsiniz, kas ağrıları olur, bulantı, kusma, zevklerin degişmesi, duygusal iniş çıkışlar... Bütün bunları rahatsız edici olarak görmektense yeni bir yaşamın oluşmasındaki degişim sürecinin muazzam parcacıkları olarak görebilirsiniz. Sadece "siz" bir kadın olarak böyle bir yeteneğe ve olağanüstülüğe sahipsiniz. Olur ya bir an olumsuz düşünürseniz bunu aklınıza getirin:

Muhteşem bir yaşam, bütün olağanüstülüğüyle sizin içinizde. Hissedin !

6- Hamileliğim olağanüstü ve sıradışı : Çocuğu olanlara sorular normaldir. " sende de böyle mi oldu?" Çünkü insan yeni bir oluşuma kendini ayarlayabilecek bazı ortak noktalar arar. Kıyaslama yapabilmelidir ki kendini güvende hissetsin. Ama aynı zamanda çok stresli de olabilir. Her hamilelikte yaşanan olaylar büyük oranda aynı olsa da her kadının hissi ve yaşaması farklıdır. Baskasındaki yaşanmışlık sizi bağlamaz. Kural yoktur. Şu gün şunu göreceksiniz diye bir standart konulamaz. O yüzden

"Benim hamileliğim olagğnüstü ve sıradışı. Ben kendime özelim"

7- Hamileliğimle güzelim : Her kadında oldugu gibi sizde de kilo almalar ve vücudunuzda değişimler olacaktır. Buna eşinizin cinsel yaklaşımındaki değişim de eklenirse kendinizi eskisi kadar güzel hissetmeyebilirisniz. Ancak sizde oluşan farklı bir ışıltıyı görün, bir mucizeyi yaşıyorsunuz. Kilolu  ve hamile olmayan bir kadından farklı bir enerjiniz ve ışıltınız oldugunu bilin, bereketin simgesi olmak her zaman çekici olmuştur.

8- Kendimi açabilirim. Her zaman çıkacaktır, iceride kalan olmamış : başaramamakla ilgili düşüncelerinizi doğum için bir kenara bırakabilirsiniz. Hamilelik sırasında kesin kural olmamakla birlikte doğum kesindir. Bebeğiniz gelecektir. Doğum hayatımızın diger aşamaları gibi başarılması gereken bir iş degildir. Sizin yapmanız gereken ise olacak olana izin vermenizdir. O halde bırakın gelsin.

"Kendimi bebeğim için açabilirim. Olacak olana izin veriyorum"

9- Doğum kasılmaları benim dostumdur : Doğum yapmış olanların kasılmalar hakkındaki acı dolu sözleri emin olun ki size yardımcı olamayacaktır. Agrı eşiği her insanda farklıdır. Ayrıca gelecek kasılma şeklindeki, süresi belli olan ağrılar da her kadında aynı degildir. Üstelik tamamen çaresiz de değilsiniz. Hamilelik sırasında  pilates, yoga ve nefes egersizlerinin faydasını emin olun ki göreceksiniz. Ayrıca kasılmalar direneceğiniz bir şey degildir. Her kasılma dalgasıyla beraber hareket edin, kendinizi dalgaya bırakın. Hatırlayın!

Her dalga sizi bebeğinize daha da yakınlaştırır. O halde "doğum kasılmaları benim dostumdur "


10- Bebeğimin doğumuyla ben de yeniden doğacağım: Hiç bir kadın doğumdan sonra eski olduğu kadın değildir. Siz artık bir annesiniz. Yeni hayatınızı sevinçle karşılayın. Hoşgeldi ! Artık hiçbir zaman olamadıgınız kadar güçlüsünüz, artık önceden olamayacagınız kadar anlayışlısınız. O halde

" Ben ve eşim anne  ve baba olduk. Bu yeni olağanüstü sevgi duygusuna ve hayatımıza başlamaya hazırız. Bu muhteşem macerayı seviçle karşılıyoruz"


Herkese sonsuz sevgiler