SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

DDB Ve Pilates Seminerimiz Harikaydı

Bir eğitimi daha geride bıraktık ve tam  2 gün sabah 09.00 dan akşam 18.30a geçen mesai bile bize yetmedi ... Dolu dolu bir eğitim oldu... Byotell' in seminer salonlarının ve teknik desteğinin burada altını çizmeden geçemem, gerçekten çok başarılıydı . Seminerin  devamında da içerik  açılımlarını yapmamız şart oldu. İlk gün sabah genel giriş konularımız, doğuma genel bakış, meditasyon ve nefeslerle başladığımız akış, öğlen yemeğinin ardından doğal doğumu da destekleyen ve hamilelikte, doğumda ve doğum sonrasında ve yeni doğanda ve elbette büyüme aşamalarında da doğal bir tedavi ve destek bilimi olan Chiopractic Dr. Hogan Scheibe ile devam etti.  Hogan herkesi gösterdikleriyle ve anlattıklarıyla etkiledi, son birkaç senedir, chiropractic hakkında yaptığım paylaşımlarla iyileşen ve tedavisinde ilaca yer bırakmadan sağlığını eskisinden de iyi olarak kazanan o kadar çok arkadaşım ve üyem var ki..

Ardından sevgili H. Oğuzhan Söylemez ile devam ettik.

Oğuzhan çok başarılı bir fizyoterapist ve doğal olan tedaviler ve yaşam şekilleriyle yakından ilgili. Anne karnında bebek, hamilelik, doğum ve doğum sonrası için bizimle enteresan terapi yöntemlerini uygulamalı paylaştı.. Bunlardan refleksoloji bilinen ama ayrıntıları hakkında hataya yer vermeyen bir doğal terapi. Oğuzhan bizlerle öyle güzel ve öz paylaşımlarda bulundu ki, eminim her hamilemiz ve babamız bunları rahatlıkla kullanabilecek.

Ve gene Oğuzhan ile ülkemizde bilinmeyen ama şamanik bir terapi olan SES ÇANAKLARI uygulamasını beraber yaptık, hatta İstanbul' da ilk biz yaptık.  Çok etkileyici, çok da eğlendiğimiz bir seansdı... Çıkan sesler ve oluşan enerji, yükselen titreşim ve auralarımızda akan dalgalanma ile o anda derin ve huzurlu bir uykuya dalan hamilelerimiz bile oldu... Bir yandan adeta yaramaz bir çocuk gibi eğlendik, bir yandan öğrendik, bir yandan hissettik. Değdi mi 2 gün ayırmaya... Bence değdi... Daha da süre lazımdı hatta...

Oğuzhan' ın  doğal tuzları, negatif iyon desteği ve gene ülkemize yabancı olan ama önemi büyük olan Dr. Schüssler tuzları  hakkında ve Bach Çiçek Terapisi de ilginç konulardı.

Sonra seanslarımıza devam edip biraz daha bilgilendik ve kegel egzersizleri yapıp, ilginç:) videolar izledik.

Ardından pazar sabahını hamilelik doğum, bebek ve psikoloji üzerinden giderek psikiyatr   doktor uzmanımız Sevgili Alper Evrensel ile başlattık. Sohbetimizde  kadın doğum doktoru sevgili  Hakan Gürbüz de diğer uzmanımızdı ve sonu gelmeyen , gittikçe derinleşen muhabbetlerimiz aydınlatıcı bilgilerle doluydu. Hastaneler, doğum, depresyon, hormonlar vb. konuştukça konuştuk..

Sonra yemek molasının ardından doğal başka doğum desteklerine geçtik sevgili Ayşe Tolga ile aromaterapi  hakkında bilgilendik. Bu konuda öğrenecek ne kadar çok şeyimiz varmış... Sevgili Ayşe harika bir konuyu seçmiş kendisine ve oldukça başarılı.

Ardından Doğal Doğum Bilinci üzerinden öz bir genel toparlama ve" pilates ile doğumun yakın ilgisinin önemini" inceleyip uygulamalar yaptık. Bu bölüm yorucu idi ama sanırım daha çok derinliği olması mümkünken bu yüzeysel geçmemiz gereken haliye bile oldukça önemli bir bölümdü.

Bu eğitimde bizlerle olan sevgili uzmanlarımız, Hogan Scheibe, H. Oğuzhan Söylemez, Dr. Alper Evrensel, Dr. Hakan Gürbüz ve Ayşe Tolga' ya , eğitime katılan ve minicik meleklerini doğurmaya hazırlanan sevgili Deniz, Şennur- Ali, Sinem- Süleyman, Damla- Ufuk, Özgecan- Umut, Feyza- Murat, Ayşe ve Pınar 'a ve  kendini geliştirmek için eğitime katılan sevgili  Abide' ye  sonsuz teşekkürler...

Elbette eğitimlerime  her zaman verdiği eşsiz desteğinden dolayı BYOTELL Yönetimine ve  Genel Müdürü Ahmet Seymen beyefendiye, organizasyon destekleri için sevgili Gökçe Gönenç ve Fulya Çam hanımefendilere en içten dileklerimle teşekkür ederim..

Herkese içten sevgilerimle

Jale Dural

 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

Çevrimiçi Kullanıcılar

Şu anda 17 ziyaretçi çevrimiçi

DDB

  AMACI NEDİR?


Doğal Doğum Bilincinin amacı, toplumu, özellikle de anne ve babaları doğumun doğal olmasının önemi ve tekniği hakkında  bilinçlendirmek, kalıplaşmış ve korkunun beslendiği kalıpları kırmaktır. Toplumları gerçek değerlerini kaybetmemiş bir toplum olarak güçlü kılmanın en önemli yolu, anne bebek arasındaki bağları ve  dolayısıyla da aile bağlarını kuvvetlendirmektir. Bu bağların en güçlü ve en derin olanı hamilelikte ve doğum sırasında anneyle bebek arasında kurulabilir. Sonrasında kazanılabilecek güçlü diğer bağlar da  ailesel ve toplumsal değerler ile ve sevgiyle saygıyla kazanılır.


BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...