SİTE: Ana Sayfa Jin. Op. Dr. Hakan Gürbüz Gebelikte Meditasyon Ve Yoga
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Gebelikte Meditasyon Ve Yoga

Gebelik insan vücudunun doğa ile birlikte ortaya çıkardığı müthiş bir süreçtir. Bizler insanlar olarak çoğu zaman bu sürece elimizde olmayan sebepler ile zorluklar ekleriz. Bu aşamada eğer doğa ile bütünleşebilirsek bizim dışımızdaki güçler tarafından her şey kontrol altına alınacak ve her şey yolunda gidecektir. Bizim dışımızdaki güçler ise tamamen bizim kendi varlığımızın farkına varabilirsek aktive edilebilir. Kendi gücümüzün farkına varabilmek için değişik kültürlerde değişik uygulamalar tarih boyunca gözlemlenmiştir. Bu uygulamalardan günümüze kadar ulaşabilenler arasında ise en popüler olanları doğu felsefesinin ürünü olan meditasyon ve yogadır.


Yoganın sözcük anlamı "bağlamak" yani kendini sonsuzluk ile birleştirmektir. Yoganın özü ilişkiler üzerinedir ve yaşamınızın her yönüyle bir bebeğinkine katıldığı bir dönem olan hamilelik dönemi dışında hiçbir alanda bu kadar gerçek değildir. Yoga öğrenmeye başlayıp kalıcı değişiklikler yapabileceğimiz bir yeniliklere açık olma durumudur.

"Beyaz kabuklu kadın, kımıldıyor...

arkasındaki her şey güzel,

o kımıldıyor,

önündeki her şey güzel,

o kımıldıyor"

NAVAJO ŞARKISI

Ebeveynler olarak işimiz , bilincimizi, sadece gebe kalma, hamilelik, doğum anne- babalıkla sınırlı tutmayıp aynı zamanda kendi hayatımızla içinde yükseltmektir. Vücutlarımız onlar sayesinde sonsuzlukla olan bağlantımızı öğrenip üzerine titrediğimiz aracılardır. Çalışmamız, omurgamızın temelinde uyuyan bir yılanın halkaları gibi hareketsiz duran enerjiyi, kundalini yi uyandırmak içindir. Kundalini yoga, Hintli bir flütçünün uyuyan bir kobrayı yerinden kaldırması gibi, bu enerjiyi asanas (duruşlar ) Pranayama (nefes kontrolü), mudra ( beynimizdeki merkezleri uyaran el pozisyonları),ve mantra üzere tekrarlayarak çıkarttığımız sesler) aracılığıyla yukarı doğru yükseltir (bilincimizde değişiklik yapmak..

Bu yoga yapıldığında, basit şekliyle bile yapılmış olsa, almaz aynı zamanda çakra sistemimizide uyarır ve dengeler. Çakra "çark" kelimesinin Sanskritçe dilindeki karşılığıdır. Çakralarınızı vucudunuzun her yerinde bulunan, her biri sağlığınınz, mutluluğunuz ve kendinizi iyi hisstemeniz için önemli olan ve belirli bir enerjiyi yayan çıkrıklar olarak düşünün. Peki gerçekte nasıl çalışıyorlar ? Vücudunuzdaki geniş beze sisteminin enerjisinin, bütün beyninizin uyarıldığı bir duyarlılık durumu yaratarak merkezi sinir sisteminizle birleştiğini düşünün. Sonra bu tümden uyarılmış beyin sinyal aldıkça, aldığı sinyaller ile bütünleşir, sonuçta algınız,düşünceleriniz, sezgileriniz kristal kadar berraklaşır. Bu nedenle kundalini yogaya "farkındalık yogası" denir.

Gebelik ve yoga meditasyon hakkında benim gibi sadece merakı olup araştırıp bir şeyler yazmak yerine buradan sonra sözü JALE DURAL hocama bırakmak istiyorum. Jale hocayla gebelikte meditasyon ve yoga hakkında daha çok bilgi almak istiyorsanız HAMİLELER KULUBÜ'NDE buluşalım.


 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...