SİTE: Ana Sayfa Uzmanlar Tülay Özmen - Adana Adana' da Doğal Doğum - Lamaze
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Adana' da Doğal Doğum - Lamaze

Adana'da Sevgili Tülay Özmen, doğumun doğal olması için ve sağlıklı hamilelik- sağlıklı doğum- sağlıklı bebek ve anneler için çırpınan bir dostumuz. Kendisi de kızı da beden eğitimi öğretmeni, pilates eğitmeni.  Kendilerini sürekli geliştiren ve mesleğini de insanları da seven 2 cici hanım. Lamaze felsefesinin Türkiye ' deki ilk temsilcisi Prof. Dr.  Oktay Kadayıfcı ile Adana' da çalışmalarını devam ettiriyorlar...

Tülay Özmen merkezine kızının adından esinlenerek ELİFSE adını vermiş.

Artık o da bizimle çarpan bir yürek Doğal Doğum Bilincini yerleştirmek için.

Aşağıdaki metin de Adana' daki çalışmaları ve Lamaze yönteminin sunumunu içeriyor kısaca.

Hoşgeldiniz sevgili Tülay aramıza... Sizlerle daha da büyük ve inançlı, güçlü bir doğal doğum ailesiyiz.

"Doğum öncesi ve doğum sonrasında yaşanan bir çok sorunun oluşmaması için bir çok araştırmalar yapılmış son yıllarda da Lamaze Felsefesi ile sorunsuz doğum ve çocuk eğitimi konularında bir çok kitap yazılmış dünyanın bir çok ülkesinde 21 yüzyıl uygulaması olarak nitelendirilmiştir.Ülkemizde de Prof Dr.Oktay Kadayıfcı bu konuda muhteşem bir kitap yazmış doğum öncesi ve doğum sonrasına ilişkin Lameze eğitim teknikleri nefes alıp verme teknikleri hakkında geniş bilgi vermiş özellikle Adana'daki hamileliği yaşayan veya hedefleyen hanımlara sayısız önerilerde bulunmuştur.Ben kitabını okudum ilk önceleri inanamadım hemen araştırdım.Ancak bir olay hemen beni üzdü bu eğitimin sadece İstanbul da verildiğini öğrendim.Ama hemen yeni bir çalışma yaparak dostlarımı aradım birde ne göreyim bu konuda ülkemizde ikinci olarak Adana'da bu hafta içinde Prof.Dr.Oktay Kadayıfcı denetiminde Op.Dr.Murat Erdemtok,Yar.Doc.Dr.İbrahim F.Ürünsök desteğiyle Turgut Özal Bulvarında kurulu Elifse Beden Eğitim merkezinde hizmet verilmesine ön ayak olunacağını ve burada eğitimin Tülay Özmen ile Elif Dönmez tarafından organize edileceğini(eğitimlerin verileceğini) öğrendim.İnanılmaz sevindim,ben ilimizin ve bölgemizin hanımlarının bunları çoktan hak ettiklerine inanırım ve çok güzel gelişmeler hep neden Adana da olmasın diye hayıflanırım.Keza bu konuda İlgi Kadın ve Çocuk hastalıkları merkezi Elifse Beden eğitimi merkeziyle iş birliğine başlamışlar bile.

Lameze eğitimi nedir bir bakalım ondan sonra ne kadar önemli bir iş yapıldığını görelim.Ben gerek Adana'da gerek bölgemizde olan tüm kadınlar adına bu işte emeği geçen başka Prof.Dr.Oktay Kadayıfcı olmak üzere herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.

Lamaze eğitimi artık bir doğum yapma tekniği olmaktan çok anneleri hamilelik dönemi ve doğumlarında destekleyen ve yönlendiren bir yöntemdir. Nefes teknikleri Lamaze eğitiminin bir parçasıdır. Bugünün Lamaze eğitimi normal ve doğal doğumu destekler, kadınların doğuştan gelen doğum yapma yeteneklerini onaylar ve kadınların hamilelik ve doğumda kendilerini güçlü ve rahat hissedebileceği tüm yolları araştırır uygulamalarını sağlar.
Kısa bir zamana kadar ağrı doğum kasılmalarının sevimsiz bir yan etkisi gibi görülüyordu. Geçmiş Lamaze sınıflarında kadınlar sadece ağrı algısını arttıran faktörleri öğrenip, bu algıyı azaltıcı gevşeme ve nefes gibi teknikleri çalışıyorlardı. Sayın Kadayıfcı diyor ki doğum hakkındaki bilgilerimiz arttıkça ağrının normal doğumdaki önemli rolünü daha iyi kavradık. Doğumdaki ağrı birçok ağrı çeşidi gibi koruyucudur. Ağrıya hareketlerimizle cevap vermek (yürüme, sallanma, pozisyon değiştirme) bebeğin pelvisde dönüşü ve ilerleyişini kolaylaştırdığı gibi anneyi de doğum boyunca korumaktadır. Ağrı arttıkça artan endorfin salgısı gebenin bu kasılmalarda daha rahat etmesi için ona destek verir. Bu ağrılı kasılmalara verilen doğal cevap bir yandan konfor getirirken diğer yandan doğumun ilerlemesini kolaylaştırır. İşte Sertifikalı Lamaze eğiticisi (şu anda Adana'da Elifse Beden Eitimi Merkezi) gebeyi doğumda aktif çalışıp hislerini takip ederek rahat etmeleri için onları destekler.

Bu arada gevşemenin bir aşaması nefes alıp verme tekniğidir. Gevşeme ve kontrollü odaklanmış nefes teknikleri hala ağrı algılanmasının azaltılması için kullanılan etkili basit yöntemlerdir. Fakat doğum aktif bir eylemdir ve doğum ilerledikçe rahat edebilmek için gevşeme ve odaklanmadan başka şeylere de ihtiyaç olabilmektedir. Bugünün Lamaze sınıflarında kasılmalarda rahat edebilmeleri için gebelerimize seçebilecekleri birçok yöntem öğretilmektedir. Bu aktif rahatlama yöntemleri bir yandan ağrıyı azaltırken diğer yandan da doğumun ilerlemesini kolaylaştırmaktadır.
Artık doğumda doğru tek bir nefes kavramından çok kendi nefes tekniğinizi keşfetmeniz vardır. Ayrıca bu nefes tekniği doğumu rahatlatmak için öğretilen tekniklerden sadece biridir. Kadınlar hala bir ayinle ilgili gibi olan bu nefes tekniklerini faydalı bulmaktadırlar. Ancak Lamaze eğitimlerinde beden farkında lığı, gerginliğin giderilmesi konularında eğitim verilirken asıl amacın aktif olarak doğum anını yaşamak, korkusuz ama gevşek bir durumda bedeninizle birlikte doğum için çalışmak olduğu vurgulanmaktadır.

Lamaze Eğitiminde anne adayları hamilelik öncesi ve sonrasında Lamaze teknikleri ile hazırlanmakta doğum sonrasında ise çocuklarımızın fiziksel ,  ruhsal ve duygusal gelişimi için gerekli bilgileri vermektedir.

Bu sistemin Adana' da gelişmesi anne adaylarını mutlu ve başarılı doğuma hazırlanmasında ve doğum sırasındaki değişimlere hazır olmaları açısından son derece verimli olacağına doğum sonrası ebeveyn olarak çocuklarımızın geleceğine olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bu oluşumun Adana'mıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.Daha geniş bilgi için Sayın Tülay Özmen yardımcı olacağını belirtmiş bana 0 322 2358315 tlf da kendisine rahatlıkla ulaşılabileceğini söylemiştir.

İlgileneceğinizi umuyorum.

Erdoğan Özgenç"




 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...