SİTE: Ana Sayfa UZMANIM Esin Aybar: Analitik Anne Birkaç Soruda Homeopati
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Birkaç Soruda Homeopati


  1. Homeopati nedir?                                                                                                            Bir alternatif tıp branşıdır. Benzeri benzeri ile tedavi etme yöntemidir. Felsefesinde en düşük dozla hastaya zarar vermeden tedavi etmek vardır. Bu nedenle homeopatik tedavilerde yan etki denilen durum söz konusu değildir.
  1. Homeopat kimdir?
Homeopati ile ilgilenen doktorlardır. Homeopati dünyanın çeşitli okullarında ve üniversitelerdeöğretilmektedir. Tıp eğitiminden sonra homeopat olabilmek için homeopati eğitimi alınıyor ve en az 2 yıl sürüyor.

    3-Homeopatiye göre hastalık nedir?

Homeopati hastalığı insanın içindeki uyuşmazlığın dışa çıkması olarak görür.
  1. Homeopati nasıl tedavi eder? Tıbbi tedavide bünyenin kendi kendini tedavi etmesine olanak vermeyen baskılama sisteminin tam tersine bağışıklık sistemini uyararak vücudun kendi kendini iyileştirme gücünü harekete geçirir.

    Homeopati hastayı bir bütün olarak görür. Tedavinin hastalığa uygunluğundan çok hasta kişiye uygun olması esas olandır. Bu nedenle  homeopat kişi hastasına birçok sorular sorarak hastasının fiziksel ve psikolojik yapısı, geçmişindeki hastalıklar, ailesindeki hastalıklar v.b. konularda detaylı bilgi alır. Hastasını bu bilgiler doğrultusunda bir bütün olarak değerlendirir. Bunun sonucunda hastasına uygun olan tedaviyi en ılımlı ve en minimum dozda uygulayarak hastanın zarar görmeden (yan etki olmadan)iyileşmesini sağlar.

  1. Kullanılan ilaçlar nelerdir?                                                                                      Homeopatide asıl amaç hastayı en ılımlı ve en düşük dozla tedavi etmektir. Doğal               kaynaklardan (bitkiler, mineraller, hayvansal maddeler) elde edilen maddelerin işlenmesiyle elde edilir. Ancak bu meddelerin hiçbirisi karışım olarak kullanılmaz. Sadece tek ana madde olarak işlenir yani inceltilir, seyreltilir.
  1. Homepatinin kuralları nelerdir?
  • Benzeri benzeri ile tedavi: soğan nasıl gözümüzü yaşartıp burnumuzun akmasına sebep olursa nezle olduğumuzda soğan  özlü homeopatik ilaç uyugulandığında burun akıntısı kesilir.
  • İlaçları bilmek: İlaçların uygulama esnasında yaratacağı etkiler konusunda homepatın bilgi sahibi olması gereklidir.
  • Tek İlaç: Hastalığın belirtilerine uygun bir tek ilacın kullanılması esastır.
  • En düşük doz: mümkün olan en düşük dozun uygulanması. Zaten bir toplu iğne başı kadar olan ilacın yetişkinler için doğrudan kullanılması bebekler için bir bardak suda eritildikten ve çalkalandıktan sonra 1 çay kaşığı çocuklar içinse 1 tatlı kaşığı olarak günde 1 kez minimum 3 gün arayla uygulanması gibi uygulanış biçimi vardır!
7-Tedavi esnasında hastanın dikkat etmesi gereken noktalar:
  • Mentol, nane içeren maddelerin kesinlikle kullanılmaması, koklanmaması, yenmemesi, içilmemesi.
  • Aroma terapi, bazı baharate bitkisel çaylar süreci olumsuz etkileyebilir.
  • Aslında bir nevi detoks da sayılabilecek bir diğer noktada kahve, kakao ve içeren maddeler, sigara, alkol, vitamin hapları ve mineral içeren maddelerin kullanılmaması iyileşme sürecinin tam etkiyle devam etmesine olanak sağlar.
  • Homeopati özellikle yaşadığımız modern çağda değişen yaşam tarzlarımızdan kaynaklanan ve psikolojik kökenli hastalıkların tedavisinde oldukça etkilidir. Alerji, ülseratif kolit, astım, ülser v.b. hastalıklarda başarılıdır
 

Uzmanlarımıza Dair

Jale DuralUzmanlarımız… Öncelikle belirtmek isterim ki, uzmanlık isteyen konuların her biri kendi başına aslında bir portal içeriği taşımaktadır. Spesifik özellikleri ile ön plana çıkan her bir uzmanımız, sevgisiyle ve bizim yaptıklarımıza olan inancıyla burada bir araya geliyor.

 

Uzman dendiğinde bunu farklı açılardan ele alıp kısa kısa değinmek isterim.

DDB dediğim, Doğal Doğum Bilincinin içeriğinde yer alan uzmanlarımız, doğumu doğal yaşamayı arzu eden herkesin bir rehber gibi bizden faydalanarak doğru adreslere ulaşabilmesinin mümkün kılınması amacıyla bu başlık altında toplanmakta…Hiçbir DDB –doğal doğum bilinci- uzmanı, bana bağlı değil, bir alt ekip değil, bir organize edilmişliğin içinde birlik değil... Her biri çok değerli bilgi ve birikimleriyle, doğumun doğallığına ve özüne duyduğu saygıyla, kalpten bir yaklaşımla, doğumda doğallığı savunan   ve bu uğurda çaba harcayan profesyonel kişiler… Doktor Hakan Çoker dışında bu sisteme gönül vererek çalışan tüm doktorlar da, ebeler de, doğum koçları da, hastaneler de, klinikler ve doğum evleri de, hemşireler de DDB uzmanları arasında değerli bir yere sahip. Onları bulabilin, ulaşabilin, referans istemeniz ve aramanız gerekmesin diye  benim arzumla burada yer almaktalar. Hiç biri reklam için burada değil.

Sonra mutlu ve özel anların o ana sabitlenerek saklanmasını sağlayan, yıllar ve mesafeler ötesine taşıyan fotoğrafların ve her türlü görselin yaratıcıları da var.. Yarattıkları albümler, yaratılmış en güzel mucize olan bebeklerimizle olan o ilk büyülü anların zaman içinde aynı değeriyle taşınmasına aracı oluyorlar.. Anne kalbinin asla unutmayacağı o anları, diğer sevdikleriyle ve en önemlisi o mucize bebeğin kendisiyle, yıllarca sonra paylaşabilmeleri için.

Diğer konularda uzmanlar da var… Doğal yaşamın konularının uzmanları, doktor uzmanlar, özel konularda çok emek ve tecrübe sahibi olup artık uzmanlaşmış anneler, eğitimciler, danışmanlar ve daha pek çoğu, bu bölümde kendi köşelerinde bloglarını oluşturabilecekler. Sorularınıza cevaplar yazabilecek, soru sorabilecekler. Bu çoğumuzun en büyük ihtiyacı... Çünkü o kadar ortak problemler yaşıyoruz ki çoğu zaman… Aranızda uzmanlığıyla farkı fark edilen kim var ise keyifle tanımaya hazırım…Bana yazın...

İçten sevgilerimle…..

Jale Dural


BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...