SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Egzersiz Sistemim Hakkında


PİLATES egzersizlerinin ağırlıklı olarak temelini oluşturduğu çalışmalarımda, insan bedeninde simetriyi esas alan ve beden kontrolünü arttırıp destekleyerek sağlıklı hareket etmeyi ve sağlıklı olan bedenin de bağışıklığının güçlenmesini, aynı zamanda da psikolojik sağlığını da olumlu etkilemesini hedefliyorum.


Pilates egzersizleri yanında simetriyi ve kontrollü hareket akışlarını öngören, imgelemelerle bedeni hissedip, yönetmeyi sağlayan , Aleksandr Tekniği, Feldenkraise methodu ve Dorn methodu gibi, uzman kişilerce geliştirilmiş sistemlerin özlerini de içine alan bir bütünlük halinde çalışmalarım şekillenmektedir.

Pilates, özde kontroloji olarak adlandırılmış bir sistem olup “beden, akıl ve ruhun komple koordinasyonu”nu gerektiren bir çalışma sistemidir. Yani tam bir kontrol sağlamayı hedeflerken, sadece beden ile değil, ruh ve akıl ile de birleşir. Fizik Tedavi yöntemlerinin de pilatesde içerik olarak yer almasının izahı : bu sistemi yaratan ve adıyla anılan Joseph Pilates ‘in aslında hastanede yataklarda yatan hastaları, yataktaki imkanları kullanıp geliştirerek , bir nevi fizik tedavi ile iyileştirmesinin ve bu süreçte aynı zamanda da bağışıklık sistemlerinde yarattığı pozitif etkinin de salgın halinde toplumu kıran hastalıklar karşısında , Pilates’in hastalarını etkilemediğinin fark edilmesidir.

Omurga ve özellikle pelvic bölge üzerinde yaptığımız çalışmada amaç güçlenme, esneklik sağlama, kontrol edebilmeyi geliştirme, bedenin hareket imkanını ve hakimiyetini sağlamaktır. Beynin düşündüğü harekete bedenin cevap verebilmesi ve hissedebilmesi, nefes akışı, nefes ile hareket akışının birbirini desteklemesi, bunun için de düşüncenin , bedenin ve hissedişin bir arada bulunmasının sağlanması ile sağlam bir bütünlük kazanılır.

Diğer fizik tedavi amaçlı ve çalışmalarımızda kullanmaya önem verdiğimiz diğer özel sistemler de (Aleksandr, Dorn, Feldenkraise vb.) bedende simetriyi sağlamaya ve hareket kontrolünü arttırmaya ve omurgayı güçlendirmeye yönelik olan özellikleriyle pilatesi tamamlar.Konsantrasyon ile beraber, pilatesin insana ve sağlığa etkisi gözle görülür bir değer taşır.

Özellikle medeni hayatın imkanlarının ve tekrarlayan günlük alışkanlıklarımızın bedendeki olumsuz yansımalarının yarattığı hastalıkların iyileşebilmesi, pilates ve beraberindeki kullandığımız sistemlerle daha da kolay olmaktadır. Çünkü örnek olarak hergün yinelenen, araba kullanırken sağ ayakla sürekli uzanma, veya çalışma masasında bilgisayarın hep aynı konumda asimetrik duruşumuza neden olması, dinlenme saatinde TV izlerken hep aynı koltukta aynı açıyla izlemek, düzenli taşınan bir yük varsa bunun alışkanlıkla aynı şekilde taşınması ve hatta bir elektrik düğmesine basmak için gün içinde defalarca girilmesi gereken ters bir pozisyon bir süre sonra bazı negatif etkileşimlerle kendini belli eder. Bunların bulunması ve iyileştirilmesinde yöntemimiz oldukça etkilidir.

Ayrıca bedenin hakimiyeti ve tanınması ile, acı, kasılma, kramp ve rahatsızlık hissedilen pek çok anda kişinin kendi kendine o durumdan nasıl çıkabileceği -hiç değilse mümkün olabileceği kadarıyla -büyük önem taşır.

Tüm bu sistem gereği, öğrenilenler, hamilelik ve doğum için de büyük önem taşır. Hamilelik sırasında bedenin değişen ağırlık merkezi ve dengesiyle, omurgaya binen yük dağılımında , kişinin neleri yapması gerektiği, bedeninde hissettikleriyle nasıl neyi yapması gerektiğini bilmesi, nefesi ve hareket akışıyla, sadece hamilelikte değil, doğum anında da hakimiyetini arttırıp, akışı izleyerek gerekeni yapabilme yetisini arttırması, hamilelik gibi, doğum gibi spesifik bir durumda da dikkate değer etki sağlar.

Jale Dural

 

BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...