SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Babalar ve Hamilelikte Yoga-Pilates

KARTANELERİNDEN GÜL VE DERYA VE KARINDAKİ DURUBEBEK

Hamile yogası sırasında baba adayı neler yapabilir? Çok şey. En başta herşeyi anneyle beraber yapabilir bence. Onunla aynı anda nefesini ayarlar. Bunu ona da hissettirir. Bağdaş kurunca sırtını sırtına dayayarak destek olur ki bu özellikle meditatif duruşlarda manen de büyük destek hissettirir anneye.

Duruşlarda destek olabilir, yoga sırasında olabilecek kasılma ve kramplarda , kasılan yere hafif ve şefkatli temaslarla, asla ovalayıp, hırpalamadan masaj yapabilir.

Nefesleri, doğum nefeslerini özellikle onunla el ele aynı anda çalışabilir. Kadın doğum başladığında ne olursa olsun panikleyebilecektir. Kasılma sırasında elini tutup, ona bakarak, onunla beraber nefesi üfleyip, kasılmanın dagılmasına kadar acıyı daha az hissedilir hale getirmeye çalışan bir eş ,  kadının hayatı boyunca unutamayacağı bir şeydir.

Kasılma  basladığında omurganın 2 yanı boyunca dogru masajı yapabilir.. Bunları ancak hamilelik döneminde pratiklerle geliştirebilir. Teorik olarak ögrenmek tek başına işe yaramaz, çünkü doğum başladığında erkek daha fazla panikleyebilmektedir. Oysa pratik sayısı arttıkça, baba da daha kontrollü olabilir, ve kadına  telaşlandığında güven verici , destekleyici bir pozisyonda hakim olabilir.

Hamilelik boyunca , kadının bedeninde gereken kasların esnekliği ve kontrolü için, onunla beraber egzersiz yapabilir ve hatta hareketin içinde de olabilir babalar..

SEVGİLİ AGİ, EŞİ ALTUĞ VE MELEKLERİ...























Bunu denemek isteyen baba adaylari ile ders yaptim bir dönem. Ama  kisa sürdü. Neden mi?  Ah erkeklerin o geneldeki burunlarindan kıl aldırmaz, karısını asla şımartmaz kalıbı var ya.. maço damarı tuttu eşlerden birinin.. Diğer eşler-çiftler ise nasıl tatlı. Aynı yukarıda anlattığım gibi.. Kadınlara prenses muamelesi yapmaktalar, yastıklarını, toplarını getirmekteler, elini tutmakta, gözünün içine bakmakta, suyunu vb. getirmekteler.

Zavallı maço olmaya direnen  babanin eşi ise masum , melek gibi diğerlerine bakıp eşinden benzer bir tavır beklerken, diğer babalara kös kös bakip, “ karımın ahlakını bozuyorsunuz bu ne yılışıklıktır,erkek adam bunu yapar mı” bakışları ile iyice mahcup oluyor.. Babalar malzemelerle eslerine desteklerken kadıncağız salonun ötesindeki malzemeyi almak için kendisi kalkmak zorunda kalınca “ eşiniz için topu siz alır mısınız, şu anda pozisyonunu bozmasın” dediğimde cevabi homurtuları duyan herkesin morali bozuluyor.


Sonuçta karısının ahlakını(!) bozulacağı düşüncesiyle kursa devam etmeyen maço baba ile, maço baba yüzünden huzurun kaçacagını düşünen mükemmel babalar aynı kursta buluşmamak için devam etmiyorlar ve bu hayal bir süreliğine bitiyor oracıkta. Oysa….


Daha sonraki dönemde ise, kış- kar-dolu demeden gelen başka bir grup daha oldu. Geldikleri mevsim ve birlikte doğan dsotluklar adına onlar KARTANELERİ grubu adını aldılar zaten. Hala da görüşmekteler, görüşmekteyiz... Eşleriyle beraber sevgiyle neşeyle... Ne kadar mutluydu hepsi... Tüm hamileler bunu hak ediyor aslında.


Kim arzu ederse eşine bu dönemde destek olmayı her imkanımla buradayım. Beklerim. Yeter ki istesin sevgili baba. Zaten doğa ona gerekeni yaptıracaktır..

Biz ise sadece yol göstermekteyiz. Sevgilerimle ..

Haydi eşlerinizi şımartmaya...

 


 

BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...